Cookies Wij gebruiken cookies om de website optimaal te laten functioneren en om in te spelen op de informatiebehoefte van onze bezoekers. Door gebruik te maken van onze website stemt u in met het plaatsen van cookies. Lees meer hierover in onze privacy- en cookieverklaring.
Afbeelding: Op een muurtje aan het bellen

6 tips bij het inhuren van freelance personeel.

13-6-2018

Vanwege het tekort aan goed personeel zijn er steeds meer freelance opdrachten in de horeca. Freelance koks, maar ook bedienend personeel is steeds vaker (semi) zelfstandig. Wat betekent dit als werkgever/opdrachtgever? Waar moet je op letten?

 

1. Een freelancer vinden? Gebruik je netwerk.

Horeca-ondernemers die freelancers aannemen zeggen dat het inhuren van freelancers via je eigen netwerk het beste werkt. Vraag dus je collega's eens om tips. Komt daar niets uit? Dan zijn er ook online mogelijkheden om freelancers te vinden, zoals op online bemiddelingswebsites. Ten slotte zijn er ook detacheringsbureaus, gespecialiseerd in (freelance) horecapersoneel.

 

2. Tarief bepalen, hoe doe je dat?

Tariefbepaling hangt natuurlijk heel erg af van de ervaring van de freelancer. Gemiddeld vraagt een freelance kok tussen de 27,50 en 40 euro per uur. Hiervoor neemt hij of zij meestal wel eigen kleding en materialen mee. 

 

3. Vraag naar referenties 

Freelancers zijn vaak kort op een plek en gaan dan weer elders aan de slag. Het is lastig te bepalen of iemand de kwaliteit biedt die jij vraagt. Vraag daarom referenties op, of vraag bij collega's in je netwerk na met welke freelancers zij goede ervaringen hebben.

 

4. Laat de freelancer op proef meedraaien 

Nieuwe freelancers die nog niet eerder voor je hebben gewerkt, kun je gerust een paar uur mee laten draaien. Je betaalt de freelancer ook gewoon voor deze uren, maar je hebt wel een goed beeld bij de persoon en of deze de kwaliteit kan bieden die je nodig hebt. 

 

5. Zorg voor goede kennisoverdracht

Je mag van een freelancer/zzp'er verwachten dat deze min of meer zelfstandig kan werken. Zeker een freelance kok zou snel zelfstandig inzetbaar moeten zijn, maar ook bedienend freelance personeel zal snel zelf aan de slag kunnen. Het helpt dan als je de klus voorbereid en deze kennis kan delen voordat de freelancer start. Maak bijvoorbeeld foto's van hoe de borden opgemaakt worden, deel informatie over het afvalbeleid, etc. 

 

6. Regel de administratie goed

De wetgeving rondom freelancers en zzp'ers is complex. Het is daarom wel belangrijk om alles goed te regelen, om te voorkomen dat er achteraf problemen ontstaan met belastingdienst of andere instanties. Een ervaren freelancer zal alles waarschijnlijk zelf goed geregeld hebben, maar een beginnende freelancer kan nog wel eens voor vragen zorgen. Weet dat Payroll Select u én uw freelancer kan ondersteunen bij deze vraagstukken. Als u al klant bent van Payroll Select, neemt u dan contact op met uw account manager. Freelancers verwijzen we graag naar FreelancePayroll.nl, ons gespecialiseerde freelanceteam kan iedere freelancer, startend of gevorderd, verder helpen. Dan weet u zeker dat het goed geregeld is. 


 

Deel dit artikel