Cookies Wij gebruiken cookies om de website optimaal te laten functioneren en om in te spelen op de informatiebehoefte van onze bezoekers. Door gebruik te maken van onze website stemt u in met het plaatsen van cookies. Lees meer hierover in onze privacy- en cookieverklaring.
Afbeelding: personeel-272x181

De belangrijkste resultaten uit rapport ‘Arbeidsmarkt en Opleidings-behoefte Horeca’

11-10-2017

Het onderzoeksrapport ‘Arbeidsmarkt en Opleidings-behoefte Horeca’ van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en KHN is maandag 9 oktober verschenen. Het onderzoek laat zien hoeveel mensen er nu in de horeca werken en hoeveel nieuwe, extra medewerkers er de komende tijd nodig zijn. De belangrijkste resultaten op een rij.

 

Het onderzoek bestond naast een bronnenonderzoek uit een enquête die door 861 horecaondernemers is ingevuld. Uit het onderzoek blijkt dat – door de sterke groei van de branche – het aantal horecamedewerkers met 15% stijgt: van 407.000 in 2016 tot 467.000 in 2021. De horeca moet de komende tijd, ook doordat ieder jaar veel mensen de branche verlaten, ruim 90.000 mensen per jaar werven. ‘Doordat jaarlijks slechts 11.000 jongeren een MBO-horecadiploma halen, is het behoud van personeel dé belangrijkste succesfactor voor de horeca.’

 

De belangrijkste resultaten op een rij:

  • De horeca groeide de afgelopen jaren sterk. In de periode vanaf 2008 nam het aantal fte’s in de horeca met 16% toe. De groei is vooral zichtbaar in Amsterdam, Flevoland en Brabant. In de noordelijke provincies is de groei minder groot.
  • Binnen de branche zijn grote verschillen te zien. Restaurants (+32%) en lunchrooms en snackbars (+24%) kenden de sterkste groei in fte’s, terwijl de werkgelegenheid in cafés
    (-9%) afnam.
  • Meer dan de helft van alle medewerkers is jonger dan 35 jaar. Door vergrijzing groeit de categorie boven 55 jaar.
  • Ruim een derde van alle medewerkers werkt in de bediening. Het aantal koks is met 15% ook een grote groep.
  • De horeca kent een grote in- en uitstroom van personeel. In 2016 moest 39% van de horecamedewerkers ingewerkt worden. Voor een groot deel van hen is horeca de eerste werkgever.
  • Uit het onderzoek blijft dat er op dit moment circa 37.000 vacatures zijn; waarvan 21.000 moeilijk vervulbaar (langer dan 3 maanden open). De meeste vacatures zijn er in bediening (22.000). Daarnaast zij er circa 6.000 vacatures voor koks, waarvan 80% moeilijk vervulbaar. Veel horecaondernemers ervaren de arbeidsmarktsituatie als knelpunt voor het functioneren en/of de groei van hun bedrijf.
  • Driekwart van de horecabedrijven investeerde de afgelopen drie jaar in opleidingen en cursussen. Dat draagt volgens hen bij aan het succes van hun bedrijf en helpt om personeel aan zich te binden.
  • Sociale vaardigheden zijn in de horeca van groot belang. Voor medewerker bediening, medewerker fastfood en ondersteunend personeel worden deze vaardigheden volgens de respondenten de komende jaren nog belangrijker. Zij vinden dat hier een duidelijke verbeteringsslag moet worden gemaakt; een opgave voor de beroepsopleiders en voor de (leer)bedrijven zelf.

 

Opleiding volgen via Prokx

Per medewerker reserveert Prokx een bepaald bedrag voor opleidingskosten. Dat betekent dat, ook al heb je een kort dienstverband, ook jij mogelijk het gehele bedrag van een opleiding die je wilt volgen vergoed krijgt. Er zijn uiteraard wel voorwaarden aan verbonden. Zo dient de opleiding werkgerelateerd te zijn. Dat betekent dat je geen hobby-cursussen mag volgen, maar alleen opleidingen en cursussen die zorgen dat je je werk beter kunt doen. 

 

Hoe weet je of jij ook een opleiding kunt volgen?

Als je interesse hebt om een opleiding te volgen, is het belangrijk om te weten welke afspraken Prokx heeft gemaakt met jouw opdrachtgever. Er zijn twee opties: Je kunt zelf je opleiding aanvragen bij Prokx (via StudiePlein), of je werkgever zorgt zelf voor de opleidingen. Je kunt gemakkelijk zelf controleren of je een opleiding mag aanvragen door in Mijn Prokx naar de urenregistratie te gaan. Als je toegang hebt tot StudiePlein, vindt je er een button. Heb je geen button, dan regelt je opdrachtgever zelf de opleidingen. Neem dan contact op met je leidinggevende.

 

Bron: Misset Horeca

Deel dit artikel