Cookies Wij gebruiken cookies om de website optimaal te laten functioneren en om in te spelen op de informatiebehoefte van onze bezoekers. Door gebruik te maken van onze website stemt u in met het plaatsen van cookies. Lees meer hierover in onze privacy- en cookieverklaring.
Afbeelding: Horecamedewerker

100.000 extra mensen nodig in de horeca

26-3-2019

De horeca groeit hard en daardoor zijn er steeds meer medewerkers nodig in de horeca. De komende zes jaar zijn er bijna 100.000 extra horecamedewerkers nodig. Veel horecazaken hebben nu al veel moeite met het vinden van geschikt personeel. Er wordt veel tijd besteed aan het inwerken van personeel terwijl een groot deel voor korte tijd blijft werken.

 

Het totale aantal medewerkers groeit in de periode tot 2025 van 443.900 begin vorig jaar naar 540.800. Deze gegevens komen uit een arbeidsmarktmonitor van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

 

Horeca cijfers op een rij:
 

  • 140.000 tot 158.000 nieuwe personeelsleden zijn jaarlijks nodig
  • 16.000 koks nodig in 2019
  • 3.000 gekwalificeerde koks komen jaarlijks van de opleiding
  • 60.100 nieuwe medewerkers in de bediening zijn jaarlijks nodig
  • 3,6 procent is de toename dien in 2019 wordt verwacht aan medewerkers
  • 45 procent van het personeel bij restaurants moet jaarlijks ingewerkt worden

 

Om deze groei te realiseren moeten ondernemers volgens de organisaties inzetten op de volgende drie dingen:

 

  • Het behoud van medewerkers door goed werkgeverschap.
  • Samen met het onderwijs zorgen voor een grotere instroom vanuit de opleiding.
  • Het personeel opleidingsmogelijkheden bieden.

 

De komende jaren wordt het erg belangrijk om het personeel vast te houden. Het inwerken van nieuwe medewerkers kost veel tijd en energie. De helft van het personeel in restaurants en de fastservice is jonger dan 25 jaar en 64% is jonger dan 35 jaar.

                                         

Praten met de werknemers

Robèr Willemsen, de voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland ziet graag dat ondernemers in gesprek gaan met hun personeel over wat zij van hun werk en loopbaan verwachten. Het duidelijk bespreken van de arbeidsvoorwaarden is vaak belangrijk, vaak blijkt dat mensen met een gezin het bijvoorbeeld minder goed uitkomt om te werken in de avond of in het weekend. Het is belangrijk om de toekomst te bespreken, het gaat het personeel niet alleen om het salaris of de werktijden maar ook om de mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen. Zo kan er promotie gemaakt worden naar teamleider of manager maar kan een werknemer zich ook specialiseren tot bijvoorbeeld sommelier.

 

Recruitment Services Prokx

Bent u ondernemer in de horeca en heeft u moeite met het vinden van geschikt personeel? Prokx ondersteunt en ontzorgt u graag bij het vinden van de juiste mensen. Met ervaren recruiters en diverse tools weet u zeker dat u er alles aan doet om de juiste mensen te vinden. Meer weten over Prokx Recruitment Services?

Deel dit artikel